Michel Couvreur, který se nachází v Beaune v Burgundsku, je jedinečný a fascinující dům ve světě whisky. Založil ji sám Michel Couvreur, průkopník z Belgie, vyniká svou filozofií a metodami, které kombinují skotské tradice a burgundské finesy.
Zvláštnost Michela Couvreura spočívá především v jeho přístupu ke zrání a důležitosti interakce mezi dřevem, vzduchem a whisky, spíše než v samotné destilaci, kterou často delegoval do skotských palíren.
Jeho whisky zrají ve stoletých sklepech v Beaune, kde zrají v pečlivě vybraných sudech, často z vyhlášených vinic ve Španělsku a Burgundsku. Cílem bylo znovu se spojit s viktoriánským stylem velkých skotských stožárů. Tento způsob zrání v sudech skvělých vín Sherry, od Oloroso a Pedro Ximenez, dává whisky komplexnost a aromatickou hloubku, která se vymyká konvencím.
Projevy whisky Michel Couvreur se vyznačují bohatým chuťovým profilem: tóny květin, ovoce, koření a aroma ořechů a mandlí, typické pro oxidativní španělská vína. Ale ve skutečnosti je to jejich téměř olejová textura jeho whisky, díky jejich pozoruhodné jemnosti poznáváme whisky Michela Couvreura. To je jednoznačně podpis sněmovny.
Povinná výbava pro milovníky whisky, kteří hledají výjimečné a autentické produkty.