Unikátní příběh za whisky značky Michel Couvreur

Zakladatel Michel Couvreur, původně belgický obchodník s vínem, se přesunul do Francie, aby realizoval svůj sen – vytvořit neopakovatelnou whisky, což se mu také podařilo.

Whisky Michel Couvreur je výsledkem dlouholetého zrání destilátu ze skotských palíren ve speciálně vybraných sudech po sherry a portském, uložených v hlubokých sklepích v Bouze-lès-Beaune v srdci francouzského Burgundska v departmentu Côte d’Or. Tyto sklepy, které sám Michel Couvreur v 50. letech 20. století vlastnoručně lámal, nabízejí ideální podmínky pro zrání destilátu s rozdělením na suchou a vlhkou část, což přispívá k nezaměnitelnému charakteru každé lahve.

S kapacitou pouhých 200 sudů je produkce Michel Couvreur Whisky výrazně limitována na roční produkcí okolo 50 000 lahví. Tento záměr zachovat exkluzivitu a kvalitu je v ostrém kontrastu například s masovou produkcí, jak ukazuje příklad Johnnie Walker, nejrozšířenější značky skotské whisky, která se prodává ve více než 200 zemích s roční produkcí přesahující 150 000 000 lahví.

Michel Couvreur whisky si zakládá na tradici, kvalitě, řemeslné dokonalosti a jedinečnosti, což činí každou láhev výjimečným kouskem pro znalce a sběratele po celém světě.